Koulutuskalenteri

Opi luontokuvaajaksi & Adobe Lightroom perusteet 18.-20.5.2018 (Otava)

Aloitteleville luontokuvaajille - ja kaikille niille, joiden kuvien pitää kertoa enemmän kuin tuhat sanaa.

Luontokuvaus ei ole sen kummempaa kuin polkupyörällä ajo.  Jos omistat kameran tai vaikkapa kamerapuhelimen, niin luontokuvauksen saloihin pääset käsiksi jo muutamilla perusasioilla.

Tullessasi kurssille sinun ei tarvitse osata kuvata. Opettelemme kameran perustoimintoja ja valokuvauksen termistöä siten, että kamerasi tulee sinulle tutuksi ja saat siitä itsellesi luovan työkalun visioidesi tulkiksi.

Kuvauskohteina voivat olla talviunestaan heränneet vuokot, hyönteiset, vesipisarat, jäästä vapautunut virtaava vesi tai vaikkapa kevätillan sininen hetki.  Mielikuvituksella ei ole rajoja keväisessä luonnossa!

Harjoittelemme kurssin aikana mm.

  • näkemään kameratekniikan avulla kuvattavasta kohteesta olennaisen
  • hahmottamaan kolmiulotteisen kohteen kaksiulotteisena valokuvana
  • kameroiden automaattiasetusten käyttöä
  • kameran säätöjä kuten aukkoarvon käyttöä ja syvyysterävyyden hallintaa eri polttoväleillä ja
  • perehdymme histogrammin ja ISO-arvon käyttöön
  • tutustumme luontokuvauksessa käytettäviin objektiiveihin ja oman kameran rungon ominaisuuksiin.

Kurssin aikana kuvaamme kurssipaikan lähimaastossa harjoitellen käytännössä teoriaosuuksissa opeteltuja asioita. Kurssipäivä sisältää kurssitehtävän, kuvien analysoinnin ja palautteen.

Kurssin aikana keskustelut luontokuvauksesta rönsyilevät laidasta laitaan, aina kuvien käytöstä kuvien julkaisemiseen ja myyntiin, tekijänoikeuksiin, kameralaitteisiin, luonnontuntemukseen, eri lajien käyttäytymiseen jne. Kurssilaiset voivat ottaa esille myös omia valokuvaukseen liittyviä kiinnostuksen kohteitaan.

Kurssi soveltuu hyvin aloitteleville kuvaajille, jotka haluavat laajentaa taitojaan luontokuvauksen aiheistoon.

Kameratekniikan tuntemuksesta ja hallinnasta, kohteen hahmottamisesta sekä valokuva-arkistojen hallinnasta on hyötyä myös monilla muillakin aloilla, joissa kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa: luontomatkailussa, mökkivuokrauksessa, erilaisissa tapahtumissa, autokaupassa, kiinteistönvälityksessä tai vaikkapa perhejuhlissa.

Lightroom CLASSIC CC /Lightroom CC

Adobe Lightroom Classic CC/Lightroom CC tai aiemmat Lightroom-versiot on valokuvien järjestely- ja käsittelyohjelmisto, joka pitää kaikki kuvasi ajan tasalla ja helposti saatavilla. Löydät vanhatkin kuvat nopeasti kuva-arkistostasi, koska voit hakea niitä mm. avainsanan tai päivämäärän perusteella.

Tai jos kuvasi eivät näytäkään enää sellaisilta kuin ne kuvaustilanteessa olivat, Lightroomin avulla säädät niiden sävyt uudelleen kohdalleen.

Kurssin aikana käymme ohjelman perusominaisuudet läpi käytännönläheisten esimerkkien avulla ja selvitämme mihin kaikkeen Lightroom taipuu. Kurssin päätteeksi kurssilaiset voivat työstää ohjelman avulla kurssin aikana ottamiaan kuvia erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Kurssiin sisältyy luontokuvaukseen johdatteleva ennakkotehtävä, joka lähetetään kurssilaisille valmisteltavaksi ennen kurssia.

Aika

18.-20.5.2018

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

perjantai 18.5.2018 klo 17.00 – 21.00
lauantai 19.5.2018 klo 9.00 – 16.00 - päättyy kunkin oman kuvausaikataulun mukaan
sunnuntai 20.5.2018 klo 9.00 – 14.00

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen, Suomen Luontokuvausinstituutti

Hinta

Kurssin hinta on 185€/hlö (sis. opetus ja kurssiohjelman mukaiset ruokailut).  Huom! majoitus erikseen.

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (50€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä; jäljelle jäävä kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen. Kurssin voi myös maksaa ePassilla (kulttuuri) tai Smartum-kulttuuriseteleillä/Saldolla.

Mitä mukaan kurssille

Tarvitset kurssille oman kameravälineistön, jalustan (jos omistat sellaisen) ja keväiseen luontoon sopivan säänmukaisen retkivaatetuksen sekä kahvi ja/tai ruokatermoksen.

Suosittelemme, että otat mukaan kurssille oman kannettavan tietokoneesi, jossa on ennen kurssia asennettuna valmiiksi ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelma. ”Lightroom” –kokeiluversion (30 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneella.

Voit myös varata Otavan Opiston tietokoneen ja ohjelman käyttöösi kurssin ajaksi.

Majoittuminen

Tiedustele majoittumismahdollisuutta erikseen Otavan Opistolta (1hh/50€/hlö/yö, sis. aamupala tai 2hh/25€/hlö/yö).

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi , p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 4.5.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 4.5.2018 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: luonto, valokuva, kevat, kamera, objektiivi, autokauppias, kiinteisto, valittaja, perhe, harrastus, lintu, kasvi, vesi, hyttynen

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su