Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet 15.10.2019 – 26.8.2020

Huvi ja hyöty samassa paketissa - haku Luontokuvauksen ammatilliset perusteet -koulutukseen alkanut!

Luonnon ikuinen kierto ja vuodenaikojen vaihtelut tarjoavat luontokuvaajille ehtymättömän ja yltäkylläisen runsaudensarven – pohjoiset revontulet kirpeässä pakkassäässä tai kuikat soutelemassa kesäyössä.

Koulutuksen aikana perehdytään monipuolisesti ja laaja-alaisesti luontokuvauksen eri osa-alueisiin sekä teoriassa että käytännössä. Helmikuussa käymme kuvaamassa maakotkien elämänmenoa Kuusamossa ja elokuussa vierailemme karhukojulla Kuhmossa ennen mesikämmenten laittautumista talviunille.

Kenelle

Koulutus soveltuu luontokuvausta ja luonnon tuntemusta ammattimaisesti työssään tarvitseville kuten esimerkiksi eräoppaille, luonto-ohjaajille, luontomatkailuyrittäjille sekä muille luontoalan ja metsien ammattilaisille tai niille, jotka muutoin haluavat tietoa luontokuvauksen koko skaalasta, luonnon tuntemuksesta ja oman kuvamateriaalin hyödyntämisestä.

Koulutus koostuu seuraavista aihealueista:

  • Valo-  ja luontokuvauksen perusteet, kuvien arkistointi ja kuvien perussäädöt
  • Maisemakuvaus, ilta- ja yövalokuvaus, tähtitaivaan ilmiöt, revontulet
  • Luonnon kieli, luonnontuntemus, luonnonvaraisten eläinten- ja lintujen valokuvaus, lajien käyttäytyminen, houkuttelu ja ruokintapaikkojen tekeminen; vierailu kotkakojulla Kuusamossa
  • Julkaisutoiminta ja tekijänoikeudet: dronet, videokuvaus kameralla ja puhelimella, ilmakuvaus, vedenalaiskuvaus ja julkaisuoikeuksien myyminen, sosiaalisen median hyödyntäminen
  • Luonnon lähi- ja makrokuvaus, johdanto luovaan luontokuvaukseen
  • Luonnonvaraisten nisäkkäiden/arkojen lajien kuvaaminen; vierailu karhukojulla Kuhmossa
  • Luova luontokuvaus ja maisemakuvaus

Monimuoto-opiskelua

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopetuksesta sekä itsenäisistä oppimistehtävistä. Koulutukseen valmistaudutaan tutustumalla ennen koulutuksen alkua lähetettävään materiaaliin.

Ensimmäisten lähijaksojen aikana opiskelijat valitsevat itselleen projektityön aiheen ja toteutustavan itselleen mieluisasta aihealueesta. Tavoitteena on, että opiskelija kykenee koulutuksen aikana valmistamaan omatoimisesti kuvistaan esim. kuvaesityksen, julkaisun tai valokuvanäyttelyn.

Koulutuksen lähijaksoilla opiskeltavat asiat käydään ensin läpi teorioiden ja esimerkkien avulla, jonka jälkeen oppimista syvennetään käytännön harjoituksilla maastossa aihealueesta riippuen. Lähijakson päätyttyä opiskelijoille annetaan seuraavaan aihealueeseen liittyvät tehtävät valmisteltavaksi itsenäisesti ennen seuraavaa lähijaksoa. Oman tehtävän suorittamisesta saa myös palautteen.

Etäopiskelujaksojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus saada opettajalta ohjausta pulmatilanteissa verkkoalustan välityksellä.

Läsnäolovelvoite on jokaisella lähiopetusjaksolla. Koulutuksen ensimmäisellä lähipetusjaksolla käydään läpi koulutuksen kannalta keskeisimmät asiat luontovalokuvauksen perusteista ja koulutuksen aikana tarvittavasta kamerakalustosta ja suosittelemme siksi ainoastaan pakottavasta syystä olemaan poissa 1. lähiopetusjaksolta. Lisätietoja saa kurssin opettajalta.

Osallistumisen edellytykset

Koulutukseen osallistujalta edellytetään aiempaa aktiivista harrastuneisuutta valokuvaukseen ja perehtyneisyyttä valokuvauksen perusteisiin.

Opiskelijat valitaan hakemusten perusteella. Valintaperusteissa painotetaan etenkin motivaatiota ja valmiuksia sitoutua opiskeluun.

Koulutukseen valitaan 12 opiskelijaa.

Laajuus

Koulutuksen laajuus on 10 ov (lähiopetus, etäopetus, tuettu etäopiskelu ja itsenäinen opiskelu).

Koulutuksessa tarvittava kuvauskalusto

Koulutuksen alkaessa osallistuja tarvitsee oman järjestelmäkameran (joko peilitön tai peilillinen); samalla käydään läpi myös muu koulutuksen aikana tarvittava kalusto.

Lähiopetusjaksot

ti-ke 15.-16.10.2019 klo 9-18

ti-ke 19.-20.11.2019 klo 9-18

ti-to 4.-6.2.2020 (aikataulut sovitaan ryhmässä; Kuusamo)

to-pe 23.-24.4.2020 klo 9 - 18

ti-ke 9.-10.6.2020 klo 9 - 18

ti-to 4.-6.8.2020 (aikataulut sovitaan ryhmässä; Kuhmo)

ti-ke 25.-26.8.2020 klo 9-18

Lähiopetuspäivien aikataulut ovat viitteellisiä ja saattavat vaihdella yllämainituista mm. maastoretkien ja säätilan vuoksi. Aikataulut tarkennetaan koulutuksen alkaessa.

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli), Kuusamo ja Kuhmo

Kouluttaja

Kurssin kouluttajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen, Suomen Luontokuvausinstituutti

Hinnat

Koulutuksen hinta on 1 780€/hlö (sis. opetuksen, ohjelman mukaiset ruokailut Otavan Opistolla sekä Kuusamon ja Kuhmon retkipaketit). Huom!  Majoitus Otavan Opistolla erikseen.

Majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa (1hh/50€/yö tai 2hh/25 €/yö, sis. aamiainen); tiedustele vapaita huoneita hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua, kurssit@otavanopisto.fi                                                     

Kuusamon ja Kuhmon retkipaketit sisältävät ohjelman mukaiset ruokailut, majoituksen ja tarvittavat paikalliset kuljetukset kohteissa. Matkakulut Otavaan, Kuusamoon ja Kuhmoon eivät sisälly hintaan.

Koulutukseen hyväksymisen jälkeen opiskelupaikka otetaan vastaan maksamalla varausmaksu (200€/ilmoittautuminen) verkkopankissa tai laskulla (maksulinkki lähetetään erikseen); jäljelle jäävä maksu ja mahdolliset majoitukset Otavassa laskutetaan tasaerissä kunkin lähiopetusjakson jälkeen.

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä: Paavo Hamunen, p. 045 124 2909

Lisätietoja koulutuksen toteutuksesta: kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044 794 3565

Hakeminen ja valinnat

Haku on päättynyt. Valinnoista ilmoitetaan kirjallisesti henkilökohtaisesti 28.9.2019 mennessä.

Peruutusehdot

Opiskelijaksi hyväksymisen ja opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen osallistuminen on sitova ja veloitamme tuolloin varausmaksun (200€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen.

Opiskelupaikan vastaanottamisen ja 28.9.2019 jälkeen tapahtuneesta peruuttamisesta/ koulutuksesta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta osallistumismaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan osallistumismaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2 B, 50600 Otava (Mikkeli)

Tagit: luonto, valokuva, kamera, metsä, maisema, lintu, elain, karhu, kotka, kasvi, talvi, kesa, kevat, syksy, vuodenajat, luova, makro, yokuvaus

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su