Koulutuskalenteri

Kotitarvekanalan perustaminen 23.-25.3.2018 (Otava)

Kot, kot kot - asuuko sinussa pieni kanatarhuri? Kanaihmisten toivekurssi, jonka jälkeen saatat omistaa kanatarhan.

Kananpito on mainio koko perheen harrastus, josta on sekä iloa että hyötyä. Päätös ottaa kanoja on äkkiä tehty, mutta siitä seuraa pohdintoja ja puuhaa pitkäksi aikaa.

Kotitarvekanalakurssilla käydään läpi vaiheet kanalan perustamisesta eläinten hankintaan ja hoitoon. Mitä lupia tarvitaan? Rakennanko kanalan vai onko olemassa olevaa rakennuskantaa muunnettavissa kanalaksi? Mitä kanat syövät? Karkaavatko ne kylille, jos saavat kulkea vapaana? Onko minusta maatiaiskanan säilyttäjäksi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin luvassa vastauksia kurssilla.

Kurssin sisältö perustuu Tarja Ojanteen Siipikarjaliitolle kirjoittamaan Pienkanalan hoitajan oppaaseen (2004/päivitys 2018), jonka voit halutessasi tilata itsellesi oheismaterialiksi ja luentoaineiston tueksi (opasta tai siihen tutustumista ei edellytetä kurssilla), p. 03-438 4737, siipikarjaliitto@siipi.net

Kurssiin sisältyy ennakkotehtävä, joka lähetetään ilmoittautuneille valmisteltavaksi ennen kurssin alkua.

Facebook-ryhmiin Otavan Kanat ja Lampaat  sekä Eläköön maatiaiskana! kannattaa myös liittyä, jos kuulut Facebookiin.

Aika

23.-25.3.2018

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

perjantai 23.3. klo 17.00 - 20.00
lauantain 24.3. klo 9.00 - 16.00
sunnuntai 25.3. klo 9.00 - 14.00

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimii Tarja Ojanne, jolla on kymmenien vuosien kokemus kananhoidosta yleensä ja maatiaiskanan säilytystoiminnasta erityisesti. Perustamassa MTT/EJA säilytysohjelmaa 1998-99, säilytysohjelman neuvotteluryhmässä 2012-2016 sekä lukuisissa koulutustilaisuuksissa vuosien varrella. Eläkkeellä oleva maatalousyrittäjä, agrologi.

Hinta

Kurssin hinta on 185€ euroa/hlö (sis. opetuksen, kurssiohjelman mukaiset ruokailut; majoitus erikseen). Kurssin voi maksaa myös Smartum-kulttuuriseteleillä tai ePassilla (kulttuuri).

Majoitus

Majoitusmahdollisuus Otavan opistolla (1hh/50€/yö tai 2hh/25€/yö). Majoitusvarauksen voi merkitä ilmoittautumislomakkeeseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 9.3.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 9.3.2018 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: kana, kurssi, kukko, muna, kanala, maatiainen, kirjava, orsi, pesä

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su