Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Hyvä elämä rakentuu kohtaamisista - sokraattisen dialogin työpaja 17.-18.11.2018 (Otava)

Mitä on hyvä elämä? Millaisista tekijöistä se rakentuu? Mitä olenkaan tekemässä ja miksi? Millaista elämää rakennan itselleni ja läheisilleni? Tai laajemmin koko ympäristölleni?

Mitä on hyvä elämä? Millaisista tekijöistä se rakentuu? Pirstaloitunut, kiireinen arki- ja työelämä ajaa meitä suorittamaan velvollisuuksiamme lähes automatisoituneina. Aikaa ja tilaa asioiden ajattelemiselle ei tunnu juuri jäävän. Mitä olenkaan tekemässä ja miksi? Millaista elämää rakennan itselleni ja läheisilleni? Tai laajemmin koko ympäristölleni?

Tilanne vaatii pysähtymistä. Työpajassa otetaan aikaa omien ajatusten ja arvojen tarkastelulle sekä toisten kuuntelemiselle. Arki rakentuu osana yhteisöä. Tarvitsemme dialogisia taitoja myös toistemme avoimeen kohtaamiseen.

Käymme keskustelua sokraattisen dialogin menetelmällä. Teemme myös muita dialogia tukevia harjoitteita. Keskustelumenetelmä on saanut nimensä filosofi Sokrateelta, joka haastoi ihmisiä ajattelemaan, kyseenalaistamaan sekä katsomaan maailmaa uudesta näkökulmasta. Keskustelu lähtee liikkeelle osallistujien omista kokemuksista ja liikkuu hiljalleen kohti laajempaa näkökulmaa. Kuuntelemalla toistemme kokemuksia ja ajatuksia, voimme avartaa ajatteluamme ja rakentaa yhdessä syvempää ymmärrystä aiheesta. Aiempaa dialogikokemusta ei tarvita.

Työpajan tavoitteena on rakentaa selkeämpi käsitys siitä, mitä hyvä elämä kullekin tarkoittaa ja mitä askeleita sen rakentamiseen kuuluu. Työpaja harjoittaa dialogisen keskustelun ja ajattelun taitoja sekä tarjoaa ideoita, kuinka näitä taitoja voi tuoda osaksi omaa arkea ja työtä.

Aika

17.-18.11.2018

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Aikataulu

lauantai 17.11.2018 klo 10.00 - 17.00

sunnuntai 18.11.2018 klo 09.00 – 13.00

Opettaja

Keskustelua ohjaa filosofian praktikko Anu Virtanen.

Hinta

Kurssin hinta on 185€/hlö (sis. osallistumisen kurssille ja kurssiohjelman mukaiset ruokailut; majoitus erikseen). 

Ilmoittautumisen yhteydessä veloitetaan varausmaksu (50€/ilmoittautuminen), jonka voi maksaa verkkopankin kautta ilmoittumisen yhteydessä tai maksuvaihtoehdoksi voi valita laskutuksen, jolloin varausmaksu, jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus maksetaan laskulla kurssin jälkeen.

Majoitus

Majoitusmahdollisuus Otavan Opistolla (1hh/50€/hlö/yö tai 2hh/25€/hlö/yö).

Majoitusvarauksen voi merkitä ilmoittautumislomakkeeseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 2.11.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja sisältää varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 2.11.2018 tapahtuneesta peruuttamisesta veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatusta majoituksesta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko kurssimaksun ja varatun majoituksen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: dialogi, aika, arvo, sokrates, sokraattinen, filosofia, keskustelu, kiire, stressi

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su